fbpx
 

Persbericht 6 Oktober 2020

Van Vliet Transport en De Klok Logistics willen supply-chain-oplossingen onder de aandacht brengen ‘We bieden geïntegreerde logistieke oplossingen’ 

Van Vliet Transport uit Vianen en De Klok Logistics uit Nijmegen zijn veel meer dan enkel distributeurs. Zij zijn volwaardige en flexibele logistieke dienstverleners voor tal van toonaangevende bedrijven in Nederland. Met een gezamenlijke 120.000 m2 aan vloeroppervlak, één landelijk WMS en twee krachtige fijnmazige distributienetwerken, verzorgen zij het gehele logistieke traject. De zusterbedrijven hebben de wens én de mogelijkheden om nog meer opdrachtgevers op dit gebied te bedienen. Commercieel Directeur Benelux Theo Hagedoorn en Warehousemanager Maurice Gauw lichten dit graag toe. 

VIANEN/NIJMEGEN – 06 oktober 2020 

Totale traject 

Warehousing bij VVT en DKL staat voor ruime capaciteit, een efficiënte werkwijze, geavanceerde software, maatwerk en vakkundige customerservice. Maar de focus ligt breder, namelijk op het bieden van geïntegreerde logistieke oplossingen. Naast warehousing zijn de bedrijven gespecialiseerd in VAL-activiteiten, fulfilment en fijnmazige distributie, ondersteund door geavanceerde IT-systemen. Ook internationale distributie is mogelijk. Theo licht toe: “Een sterk punt is dat we bij het totale logistieke traject betrokken kunnen zijn. We hebben een groot netwerk en beschikken over alle expertise om de logistieke problemen van de klant op te lossen.” 

‘Groen’ warehouse 

Het pand van VVT in Vianen heeft nog een extra pluspunt als het gaat om warehousing: het is namelijk BREEAM-gecertificeerd. Theo vertelt: “Het is een vrij nieuw gebouw met diverse duurzame maatregelen, zoals ledverlichting en windenergie. Bovendien rijden we met een nieuw wagenpark in de categorie euro-6. Veel bedrijven hebben tegenwoordig een go-green-mentaliteit, dus die zoeken naar een groen georiënteerd warehouse en duurzaam transport. Aan die behoefte kunnen wij voldoen.” Ook het pand in Oostrum, van 20.000 m2, is ingericht conform de BREEAM-normen. In totaal is daarmee 40.000 m2 conform de BREAAM-normen. 

Internationaal knooppunt 

Het gebouw van DKL in Nijmegen heeft ook diverse voordelen. Zo ligt het dichtbij de grens met Duitsland, waardoor Europa binnen handbereik is. Maurice: “Ook zitten we dichtbij de containerterminal BCTN, een belangrijk knooppunt voor watergebonden logistiek. Via de Waal komen vele binnenvaartschepen ons land binnen. Dat is gunstig in het kader van duurzaamheid.” 

Toekomst 

De bedrijven zijn klaar voor de toekomst en gaan graag een langdurige relatie aan met klanten. VVT en DKL spelen in op de complexiteit in de supply chain, door extra oplossingen te bieden die de supply chain van de klant effectief en flexibel houden. Maurice: “Voor de toekomst ligt de focus nog meer op samenwerking, ketenintegratie en het optimaliseren van de supply chain van onze opdrachtgevers.” 

Case Incare 

‘DKL biedt een oplossing voor al onze logistieke uitdagingen’ 

Incare uit Venray heeft dagelijks te maken met diverse logistieke uitdagingen op het gebied van warehousing en distributie. Het bedrijf wilde hierin totaal ontzorgd worden en koos al tien jaar geleden bewust voor De Klok Logistics. 

Incare is al 25 jaar gespecialiseerd in vochtige doekjes voor diverse doeleinden. DKL is betrokken bij het totale logistieke traject. De grondstoffen voor de doekjes worden in grote rollen aangeleverd bij het warehouse in Nijmegen, net zoals de verpakkingskartons. Volgens een FIFO-systeem slaat DKL de grondstoffen op. Dankzij een speciaal afroepsysteem levert men de grondstoffen aan bij Incare wanneer dat nodig is. Het definitieve product wordt weer terug geleverd en opgeslagen. Incare geeft wekelijks een overzicht van distributieorders en DKL zorgt vervolgens voor de uitlevering, al dan niet samen met partner-transporteurs. 

Ideale combinatie 

Incare verwacht van DKL een hoge mate van zorgvuldigheid en krijgt dat ook. Plant Manager/Inkoper Jack van Duren: “Er wordt met zorg gewerkt. En mocht er iets misgaan, dan lossen ze het netjes op. Zij weten hoe het bij ons werkt en andersom. Ook in uitdagende periodes komen we er samen uit. Voor ons bieden ze de ideale combinatie van prijs, kwaliteit en service. Onze samenwerking duurt al tien jaar, dat zegt in mijn ogen veel. Zij zijn de totaalpartner die ons ontzorgt.”