fbpx
 
Schermafbeelding 2021-07-12 om 13.19.57
 

Vrachtwagenchauffeur Vianen bij Van Vliet Transport

Werken als vrachtwagenchauffeur in Vianen is geen dag hetzelfde. En bij ieder bedrijf verschilt het enorm hoe je dagen eruit zien. Dus waarom zijn onze vrachtwagenchauffeurs en bakwagenchauffeurs dan bij Van Vliet Transport gaan werken? Hoe vinden ze het hier? En waar moet een nieuwe collega aan voldoen? Om daarachter te komen drinken we een kop koffie met onze chauffeurs en vragen we het gewoon aan ze. Met deze keer Ed, die tweeënhalf jaar geleden bij Van Vliet is gestart.

 

Waarom ben je bij Van Vliet komen werken?

“Mijn zoon werkte al bij Van Vliet. Ik was in die tijd nog ondernemer en had een eigen motorfietsen winkel. Helaas ging het door de crisis erg slecht met de winkel en was het noodzaak om verder te kijken. Mijn zoon wist natuurlijk dat ik op zoek was naar een nieuwe baan. Hij belde me op en zei dat ik echt bij Van Vliet moest solliciteren. Ik ben op gesprek gegaan en had geen idee van de branche of het werk, maar ik wilde wel heel graag. Ik ben begonnen op de vloer, in de loods. Ik had helemaal geen papieren om als chauffeur aan de slag te gaan, maar dat leek mij wel een onwijze uitdaging. Van Vliet heeft mij de kans gegeven om door te groeien en die kans heb ik met beide handen aangepakt.“

 

En hoe is dat toen gegaan?

“Na drie maanden had ik mijn C-rijbewijs en Code 95. Toen begon ik met rijden op de bakwagen en kort daarna behaalde ik mijn CE, waardoor ik ook met de trailer kon rijden. Toen we in 2018 naar een nieuw pand gingen en nieuwe wagens kregen was ik een van de eerste die z’n eigen wagen kreeg. Daar ben ik nog steeds heel blij mee en trots op.”

 

Wat maakt het werken bij Van Vliet zo leuk?

“De sfeer is hier heel erg goed. De planning denkt met je mee, zodat je de routes kunt rijden die je graag wil. Natuurlijk kan het niet altijd, maar vaak krijg je jouw favoriete routes. Iedereen werkt hard om ervoor te zorgen dat we iedere dag onze doelen behalen en dat is heel fijn.”

 

Wat vind je het leukst aan je werk?

“Het rijden. Ik heb echt heel veel plezier in het rijden. In het begin dacht ik wel eens: ‘oeh, kan ik dit wel?”, maar nu kijk ik uit naar de moeilijkere routes en uitdagingen, zoals ik ooit eens in Oranjewoud heb gelost. Dat is een klein dorpje in de buurt van Heerenveen.”

 

Vertel...

“Ik werd daar met een trailer naartoe gestuurd om te lossen bij een hotel. Maar dat kan helemaal niet. Het is er veel te krap, met veel te veel bochten en er staan onwijs veel auto’s geparkeerd. Ik ben een half uur bezig geweest, ging soms met een millimeter voor- en achteruit, maar uiteindelijk heb ik gelost. Toen ik terugkwam op de zaak vertelde ik waar ik was geweest aan een ervaren chauffeur. Hij geloofde me eerst niet, want er wordt daar bijna nooit een trailer naar toe gestuurd. Het is echt (bijna) onmogelijk. En toen had ik pas vier maanden m’n rijbewijs. Hij stond te kijken alsof hij water zag branden. Dus dat is dé uitdaging voor nieuwe collega’s, haha.”

 

Wat vind je het minst leuk aan je werk?

“Het onnodig wachten bij grote depots. Dat is soms een beetje onnodig, maar goed, daar kun je niet altijd wat aan veranderen.”

 

Hoe ziet de ideale collega eruit?

“Het belangrijkste is om geen 9 tot 5 mentaliteit te hebben. Je maakt namelijk lange dagen. Een echte Van Vliet chauffeur weet van aanpakken en lost problemen op. Er zijn namelijk altijd wel dingen die je onderweg tegenkomt: adressen die je niet kan vinden of een trailer die niet goed geladen is, maar dat hoort er allemaal bij. Los het op, en ga weer verder.

 

Vind je het leuk om voor een deel eigen baas te zijn? Dan moet je bij ons werken. Je wordt niet de hele tijd in de gaten gehouden. Als je je werk maar doet, als jij via een toeristische route wilt rijden prima. Als je maar op tijd bent. Goed materiaal, nieuw pand, goed spul. De deur staat altijd voor je open.”

Wil je ook als vrachtwagenchauffeur of bakwagen chauffeur in Vianen aan de slag bij Van Vliet Transport? Solliciteer direct!