fbpx
 

Persbericht juni 2020

Nijmegen, 30 juni 2020 

Van Vliet Transport in Vianen en De Klok Logistics in Nijmegen hebben de integratie van transportonderneming Van Opzeeland succesvol voltooid. Begin april startte de overname van het dochterbedrijf van Nabuurs. Zo’n zestig medewerkers en vrachtwagens zijn overgenomen, evenals de klantenkring. De integratie is soepel verlopen. 

Voor  Van Vliet Transport (VVT) en De Klok Logistics (DKL), beide gerund door ondernemer Remco Vos, was de overname een mooie kans. Hij vertelt: “Deze tak van Nabuurs sluit naadloos aan op onze dienstverlening en dat geeft ons verschillende synergievoordelen. We vergroten het volume en de combinatiemogelijkheden. De overname betekent ook een verdichting van ons netwerk.” 

Continuïteit en werkgelegenheid 

Een belangrijk onderdeel van de overname was de communicatie richting de klanten van Van Opzeeland, die terechtkwamen bij een nieuwe dienstverlener. “We wilden deze overgang zo soepel mogelijk laten verlopen. De klanten zijn gewend aan een hoog niveau van dienstverlening en dat willen wij vanzelfsprekend voortzetten. Service en performance staan bij VVT en DKL hoog in het vaandel. De overname is ook goed voor de continuïteit en werkgelegenheid.” 

Warm welkom 

Uiteraard was het voor de medewerkers van Van Opzeeland even wennen om vanuit Nijmegen of Vianen aan de slag te gaan, in plaats van Hedel. VVT en DKL hebben er alles aan gedaan om voor een warm welkom te zorgen. “Er is een programma opgestart om de medewerkers kennis te laten maken met onze bedrijfscultuur. We willen een goede, veilige en prettige werkomgeving bieden, zodat mensen zich thuis voelen en met plezier naar hun werk gaan. VVT en DKL kennen een grote diversiteit aan werkzaamheden. Al met al hebben de medewerkers positief gereageerd, omdat we hen voldoende uitdaging en toekomstperspectief bieden.” 

Medewerker aan het woord 

Henry van den Berg is één van de overgenomen medewerkers. Na twaalf jaar bij Van Opzeeland trad hij begin april officieel in dienst bij DKL als allround medewerker. Hij vertelt: “We voelden wel aan dat er iets ging gebeuren, omdat de werkzaamheden bij Van Opzeeland op een lager pitje kwamen. Gelukkig kon ik in Nijmegen aan de slag in dezelfde functie. De kennismaking was prettig, al was het in het begin even zoeken. De sfeer is goed en de lijnen zijn kort. Het is een warm nest, iedereen is behulpzaam en staat open voor vragen. En je ziet dat er geïnvesteerd wordt. De vrachtwagens zijn vol en de chauffeurs positief, dus dat is een goed teken.” 

Toekomst 

De overname is voor VVT en DKL een substantiële omzetstap binnen de groeispurt die past in het beleid. Dit geeft vertrouwen in de toekomst bij zowel directie, personeel als klanten. “We willen onze klanten zo goed mogelijk blijven bedienen met een hoog serviceniveau. Deze stap helpt ons daarbij.” 

www.vanvliettransport.nl